Termékek >> Roletták

Az egyik legrégebbik árnyékolók közé tartozik a roletta, mely kiválóan alkalmazható a kapcsolt gerébtokos ablakszárnyai közé. Ezenkívül a mai modern fa, műanyag ablakokra illetve tetőtéri nyilászárókra is javasoljuk. A régi rendszerhez hasonlóan az újak is tengelyre építettek annyi különbséggel,hogy itt a fa tengelyt az alumínium váltotta fel. Működésük tulajdonképpen hasonló, viszont a már ismert rugós működtetés mellett egyre gyakrabban gyöngyláncosat is alkalmazunk. Ebben az esetben a tegelyről lelógó gyöngylánc húzásával tudjuk működtetni a rolettát. Vászon szerint a következő típusokat kölönböztetjük meg.

 

 

 

 

Fényáteresztő

Ezek a textilek anyagvastagságuk miatt nem képesek a teljes sötétitésre, viszont nagyon kellemes félhomályt biztositanak. Ennek a tipusnak a legszélesebb a szinválasztéka. Ezek között az alábbiak találhatók: fehér, krém, drapp, rozsda, szürke, barack, világoskék, világoszöld, sötétzöld, sötétkék, sárga, rusztik, királykék

 

Fényzáró

Azokban a helyiségekben,ahol fontos a teljes sötétség, ott javasoljuk a fényzáró rolettát, itt a vászon jóval vastagabb,ezért egyáltalán nem engedi át a fényt. Kimondottan javasoljuk pl.:gyerekszobákba, számítógéptermekbe, vetítőtermekbe stb...
Itt is bőséges szinválasztékot találunk: fehér, drapp, szürke, királykék, homok

 

Alulpigmentált

Ezek a textilek speciális fényvisszaverőréteggel rendelkeznek, így az ablakon beáramló fényt visszatükrözik, ezáltal kellemesebb lesz a hőérzet. A fényzáró textíliához hasonlóan itt is teljes a fényzárás. Tetőtéri ablakokra különösen alkalmazható. Ennél a típusnál két színből választhatunk: fehér, krém (külső oldal peddig ezüst)

 

Napháló

A naphálóval szerelt roletta jellegzetessége, hogy jelentősen megtöri a nyílászárón beáramló napsugarak erősségét. A helységbe bejutó fény már nem lessz zavaró erősségű, és a munkavégzés is kellemesebbé válik.

Roletták kiviteli típusai


rugós

gyöngyláncos

tetőtéri rugós

egyedi