Termékek >> Szalagfüggöny

A szalagfüggöny elegáns megoldást jelenthet nagy üvegfelületek árnyékolására, de gyakran használják térelválasztóként is. Segítségével a bejutó fény mennyiségét és irányát egyszerűen szabályozhatjuk. A szalagfüggöny a többihez hasonlóan kiválóan alkalmazható olyan ablakok és ajtónyílások árnyékolására, amelyek egyedi formájuk miatt nehezen függönyözhetők.

 

 

 

 

 

A szalagfüggönyök igény esetén motorral is mozgathatók, ami teljessé teszi a komfortot. A szalagfüggönyök impregnált poliészterből és pamut vagy üvegszál alapú anyagból készülnek, de egyre elterjedtebb a trópusi fából készült változatok is.

Léteznek nádlamellákkal vagy napháló (screen) anyagból készült textilből készített szalagfüggönyök is, amik az irodai felhasználásban kifejezetten előnyösek.

A szalagfüggönyök idővel tisztításra szorulnak. Ezeket a függönyöket, a hagyományos mosással nem lehet újjávarázsolni, speciális kezelést igényelnek. A szalagfüggönyök tisztítása során a szálak egy speciális vegyszerben, az erre tervezett szalagfüggöny tisztítógépen futnak át. Tisztítás után a függöny lamellái szálanként a tisztítógépbe kerülnek, ahol visszakapják antibakteriális, antisztatikus, impregnáló védőrétegüket.

Régen inkább irodákba, üzlethelyiségekbe elterjedt árnyékolónak számított a szalagfüggöny. Mára már egyre több lakásba rendelnek, térelválasztónak, lépcsők alá és függöny helyett. Közel 30 típusú szalagfüggönyt forgalmazunk. Anyagába mintás, sima, durvább vagy finomabb anyagút. Karnisaink is különbözőek lehetnek. Egyenes, ferde vagy boltíves. A szalagfüggönyök húzhatóságát is megválaszthatjuk. Lehet egy oldalra húzható, két oldalra húzható (színházi), vagy középre húzható is. Éppen ezen variálhatósága miatt lehet talán ilyen közkedvelt árnyékoló a szalagfüggöny.